Синът на кралица - , стана най-възрастният наследник на короната в

...
Синът на кралица - , стана най-възрастният наследник на короната в
Коментари Харесай

Появи се план за погребението на Чарлз III още преди да е коронован


Синът на кралица -, стана най-възрастният правоприемник на короната в историята на Англия. Той би трябвало да бъде коронован публично на 6 май 2023 година Като предстоящ глава на кралското семейство Чарлз е ключът към оцеляването на монархията и както при всички висши кралски особи към този момент има изготвен план за стъпките, които би трябвало да се следват освен в деня на неговата коронация, а и на неговото заравяне. 
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 186
Смята се, че във Англия се провеждат около три срещи годишно с присъединяване на членове на държавното управление, полицията и представители на медиите, с цел да се дефинира тактиката за кралските погребения. В взаимозависимост от политическата и международната конюнктура се вършат и промени. Така да вземем за пример поради коронавирус рестриктивните мерки предходната пролет се наложи погребението на принц Филип да се състои единствено от церемониална част, с цел да се избегне скупчване на доста хора.

Освен това кралските погребения имат кодови имена, свързани с мостове, пръснати из Англия. Операция ``Лондон Бридж`` беше кодовото име, употребявано за проекта, който беше изпълнен в дните след гибелта на кралица. Операция ``Тай Бридж`` беше осъществена за погребението на лейди Даяна през 1997 година Същото бе и кодовото наименование на погребението на кралицата майка Елизабет Боуз-Лайън, която умря точно на Великден през 2002 година на 101-годишна възраст.

``Форт Бридж`` се споделяше проектът за погребението на принц Филип, който умря през април 2021 година Херцогът на Единбург е взел участие напълно в планирането на погребението си. Например идването на ковчега му в особено приспособен за задачата ``Ленд Роувър`` в параклиса ``Сейнт Джордж`` в Уиндзор е негова съответна директива. Той е избрал и класическата музика, която да звучи по време на церемонията, както и породата понита, които да теглят каретата с ковчега.

Дори известието за гибелта на британските монарси се предава посредством КОД  КОД Консервативно обединяване на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин водач е някогашният. Когато крал Джордж IV, бащата на, умира през 1952 година, това е обявено с фразата ``Ъгълът на ``Хайд парк``, с цел да се избегне операторите в централата на Бъкингамския замък да научат новината прекомерно рано. За кралица кодовата фраза е била " Лондонският мост падна ".

``Менай Бридж`` е кодовото име, употребявано за обозначаване на проекта за погребението на. По принцип мостът ``Менай`` се намира в Уелс и свързва о-в Ангълси с континенталната част на страната. Името на интервенцията е обвързвано с ролята на Чарлз като принц на Уелс, по този начин както мостът ``Форт``, по който дневно преминат над 200 влака в посока от Единбург към североизточната част на Шотландия, е отпратка към купата на принц Филип - херцог на Единбург.

Въпреки че точните детайлности за погребението са строго защитавана загадка, Чарлз евентуално ще има държавно заравяне като това на кралицата. Планът се актуализира постоянно и включва присъединяване на държавни отдели, църквата на Англия, столичната полицейска работа, английските въоръжени сили, медиите, кралските паркове, администрацията на Лондон и столичния превоз. Като правоприемник има думата за това какви промени да се нанасят и по какъв начин проектът да бъде прибавен, когато му пристигна времето.

Бившият офицер от кралската работа за отбрана Саймън Морган сподели за английския таблоид ``Мирър``, че към този момент се разискват проекти за интервенцията. Веднага след погребението на кралските екипи са започнали да изследват вероятните направления, откъдето да мине погребалната върволица.

На въпрос дали не е малко прекомерно да се възнамерява погребението на, преди даже публично да бъде коронован, Саймън Морган дава отговор реалистично: ``Той е на 73 години. Трябва да имаме поради, че царуването му може да не е дълго, а от полицията би трябвало да започнем да планираме бъдещето. " Ясно е също, че след гибелта на новия държавен глава синът му ще стане крал, а неговата брачна половинка Кейт Мидълтън  Кейт Мидълтън Кейт Мидълтън е родена на 9 януари 1982 година в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от ще бъде провъзгласена за кралица консорт, прецизира " Сега ".

Според ТВ сериала ``Короната``, който наблюдава живота на кралица, организирането на интервенция ``Менай Бридж`` стартира още през 1988 година, когато принц Чарлз оцелява след случай с лавина в швейцарски курорт. Негов другар умира при случая, а различен човек е тежко ранен. Чакайки новината, в Бъкингамския замък стартира подготовка на интервенция ``Менай``.

Когато кралят почине, неговият персонален секретар ще осведоми посредством КОД  КОД Консервативно обединяване на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин водач е някогашният тези, които би трябвало да научат първи, в това число министър-председателя на Англия в този миг. В случая с кралица това беше Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в, която участва на визита в замъка Балморал в Шотландия на 6 септември, два дни преди гибелта на кралицата.

След това наследникът на - бъдещият крал Уилям V, ще направи послание към британския народ, както направи неговият баща след гибелта на. Следва период на народен печал.

От ``Мирър`` обаче споделят, че едвам след коронацията на, която също си има име - операция " Златната сфера ", операция  " Менай Бридж " ще е изцяло разкрита. Но сигурно процедурата по погребението на Чарлз ще представлява смесица от древни традиции и съвременни практики, включващи пердашене на камбани, свалени на половина знамена и естествено - черни изображения в сметките на кралското семейство и Бъкингамския дворец в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР